En extra stark kopp kaffe, tack! Mattias Wager

Möt Mattias Wager – en alldeles ovanlig människa – som valde orgel men är förtjust i ensemblespel och medskapande i alla dess former.

Mattias Wager är verksam som domkyrkoorganist och nyligen invald som ledamot i Kungl. Musikaliska akademin. Han är internationellt verksam som konsertpianist och leder ofta master classes i orgelspel och improvisation.

Vi pratar närvaro, känslighet, språk, musik, leverans, teater och orgelhistoria samtidigt som vi tampas med högljudda grannar, fallerande teknik och brummande espressomaskiner.

Mattias har en alldeles ovanlig förmåga att särskilja – att kunna se och verbalisera men samtidigt ha känsla och kunna vara i känslan med fullt av självinsikter.

Dessutom har Mattias en obotligt nyfikenhet på nya saker och hur saker fungerar från strukturer, båtmotorer, orglar och ja, mekanismer.

Här träffar vi Mattias Wager uppvuxen med PG Woodhouse och danad i Adolf Fredriks anda och som önskar att han kunde ha fått orgeltävla under antiken och fått ett möte med oraklet i Delfi. Välkommen till Mattias Wagers värld!