• Detta evenemang har redan ägt rum.

Ein Deutsches Requiem

2017-10-15
Pris:
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:
, , , , ,

+ Google Map

Det är mer än troligt att Johannes Brahms vid utformningen av Ein Deutsches Requiem starkt påverkades av sin vän och mentor Robert Schumann. Denne hade länge haft tankar om ett verk i samma stil med ord ur Bibeln, men inte på latin som brukligt var och är, utan på tyska. För den bibelsprängde skeptikern och stoikern Johannes Brahms var det en idealisk uppgift. Hela verket andas inte bara sorg och försoning utan också förtröstan. ”Ich will euch trösten, wie einen seine Mutter tröstet” sjunger sopransolisten och det är uppenbart att Brahms inte hade bara sin mor utan också sin stora kärlek Clara i tankarna när han komponerade sin överjordiska musik.

Ein Deutsches Requiem framförs i den så kallade Londonversionen, med soli, kör och två flyglar.

Elin Rombo sopran
Jeremy Carpenter baryton