Laddar Event

Julkonsert & Juloratorium

Event Category:
, , , , , ,

Arcangelo Corelli: Concerto grosso g-moll ”Julkonserten”
Michael Waldenby: Juloratorium op 17

En av Arcangelo Corellis tidigaste och mest inflytelserika gynnare var drottning Kristina. Han kom i hennes tjänst redan 1671 och flera av hans verk är tillägnade drottningen. Corelli var en verklig nydanare och kom att få stort inflytande på såväl samtid som eftervärld. Unik var han också genom att endast skriva instrumentalmusik – operans värld var honom främmande. Julkonserten i g-moll är hans mest älskade verk. Michael Waldenbys Juloratorium är romantisk musik med långa, svepande melodilinjer. Orden har tonsättaren sammanställt ur Bibeln och de berättar inte bara om julbudskapet utan behandlar också människans lott på jorden. Några riktigt klassiska julsånger kompletterar detta konsertprogram.

Lena Nordin sopran
Jeremy Carpenter baryton