• Detta evenemang har redan ägt rum.

Klingande gossar

Pris:
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:
, , , , , , ,

Vårkonsert med fyra gosskörer

Ur programmet:
ur Gloria / A Vivaldi
I will praise Thee, o Lord / K Nystedt
Ubi caritas / O Gjeilo
välkända vårsånger

Fyra framstående svenska gosskörer, 180 killar i åldrarna 10-30 år, möts i en sprudlande vårkonsert under valven i Storkyrkan. Körerna sjunger var sina program och förenas i musik av bl.a. A Vivaldi och H Balfour-Gardiner.

Adolf Fredriks Gosskör bildades 1965 av musikdirektör Jan-Åke Hillerud och har sin hemvist vid Adolf Fredriks Musikklasser där den, jämte Flickkören, är en av två representationskörer. Kören består av 65 sångare i åldrarna 10-15 år. Sedan 2017 är TonyMargeta dirigent och konstnärlige ledare för Gosskören.

Lunds Domkyrkas Gosskör bildades 1976 av Eva Svanholm Bohlin och hör hemma i Lunds Domkyrkoförsamling. Kören hör till en av de främsta barn- och ungdomskörerna i regionen och sedan 2017 är Robert Bennesh och Susannah Carlsson dirigenter för Gosskören.

Storkyrkans Gosskör har anor från 1600-talet. På den tiden bestod den av elever i S:t Jacobs församling. Sedan början av 2000-talet har kören flyttat, ändrat namn och har nu sin hemvist i Storkyrkan. Kören upplevde en första renässans under 1940-talet, då den idag världsberömde körledaren Eric Ericson blev dess ledare.

Katarina Gosskör är en kör inom Katarina församling. Kören grundades 1969 av Lars-Ewe Nilsson som var körens dirigent i över 40 år. Idag består kören av gossopraner från ca 7 år samt de äldre Sturarna, ca 14-18 år. Katarina Gosskör medverkar regelbundet i gudstjänst- och musikverksamheten inom Katarina församling och dirigeras av Gregory Lloyd. ​

Adolf Fredriks Gosskör och Preparandkör, Tony Margeta dirigent
Lunds Domkyrkas Gosskör, Susannah Carlsson & Robert Bennesh dirigenter