Laddar Event

Lucia i Storkyrkan

Event Category:
,

Möt Lucia i Storkyrkan och S:t Jacob!

Från hela Sverige och från när och fjärran länder vallfärdar människor varje år till Storkyrkan och S:t Jacob för att uppleva ett svenskt luciafirande när det är som bäst. I skenet av luciakronan och de levande ljusen sjunger några av Stockholms bästa barn-och ungdomskörer, däribland våra egna S:t Jacobs Vokalensemble och Storkyrkans ungdomskör, de älskade sångerna som hör till den speciella svenska traditionen med Lucia- och Staffansfirande. Luciatåget gör entré, ljuset lyser upp det allra djupaste mörker, och kyrkorummens olika karaktär skapar stämning. Välj mellan medeltidsmystik i Storkyrkan eller barockprakt i S:t Jacobs kyrka.

Våra Luciakonserter har 6 års åldersgräns, förutom familjekonserten där ingen åldersgräns råder.

S:t Jacobs Vokalensemble
Mikael Wedar dirigent