• Detta evenemang har redan ägt rum.

VINDHARPOR

Pris:
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:
, , , , , , , ,

+ Google Map

Vindharpor är det svenska ordet för tyskans Äolsharfen – ett instrument vars ton kommer ur vindens sus. Goethes dikt med samma namn sjungs av Lena Nordin och Jeremy Carpenter med Nigar Dadascheva vid flygeln. Några allvarsord ur Predikarens Bok – världslitteratur av högsta klass – avrundar denna konsert med musik av Michael Waldenby – med är också Joseph Haydn som hälsar sommaren i Gräsarian ur Skapelsen. En hälsning från Baskien får vi av Stockholms domkyrkokör, för kvällen under ledning av Gary Graden. Tamara Bohlin, Martin Blomquist och Mattias Wager är instrumentalsolister, virtuoser på sina respektive instrument.

Lena Nordin sopran
Jeremy Carpenter baryton
Tamara Bohlin violoncell
Martin Blomquist & Mattias Wager orgel
Nigar Dadascheva piano
Stockholms domkyrkokör
Gary Graden
dirigent

Konserten ges till förmån för Project Education som stödjer utsatta kvinnor och barn i Sydafrikanska kåkstäder med skolpaket och utbildning.
För mer information se
http://www.projecteducation.se.​ Gåvor tas tacksamt emot vid utgången.