Christmas Oratorio

Kategori:
, , ,

Bob Chilcott Christmas Oratorio Sverigepremiär

Den brittiske tonsättaren Bob Chilcott har kallats “a contemporary hero of British Choral Music”. Som professionell sångare i King’s Singers, genrebred musiker och som tonsättare intar han en rangplats i det engelska musiklivet. Som körtonsättare har han inte minst blivit associerad med sina fantastiska kompositioner och arrangemang av engelska julsånger.

I dagens konsert blir det Sverigepremiär på hans Christmas Oratorio från 2019. Julstämning ”de luxe” utlovas i detta verk där vi får följa hela julberättelsen. Änglar, herdar, vise män, Josef och Maria intar olika musikaliska roller, som varvas med poetiska texter från 1500-1800-talet. Alla lyssnare inbjuds också att delta i de julpsalmer som ingår i verket. Kom och sjung med i julens berättelser tillsammans med Stockholms domkyrkokör och blåsarensemble!

Stockholms domkyrkokör
Blåsarensemble ur Kungl. Hovkapellet