• Detta evenemang har passerat.

Christmas Oratorio

2021-12-05
Kategori:
, , ,

Bob Chilcott Christmas Oratorio Sverigepremiär

Den brittiske tonsättaren Bob Chilcott har kallats “a contemporary hero of British Choral Music”. Som professionell sångare i King’s Singers, genrebred musiker och som tonsättare intar han en rangplats i det engelska musiklivet. Som körtonsättare har han inte minst blivit associerad med sina fantastiska kompositioner och arrangemang av engelska julsånger.

I dagens konsert blir det Sverigepremiär på hans Christmas Oratorio från 2019. Julstämning ”de luxe” utlovas i detta verk där vi får följa hela julberättelsen. Änglar, herdar, vise män, Josef och Maria intar olika musikaliska roller, som varvas med poetiska texter från 1500-1800-talet. Alla lyssnare inbjuds också att delta i de julpsalmer som ingår i verket. Kom och sjung med i julens berättelser tillsammans med Stockholms domkyrkokör och blåsarensemble!

Minna Tägil sopran
Emma Österberg mezzosopran
Thomas Köll tenor
Stockholms domkyrkokör
Blåsarensemble ur Kungl. Hovkapellet
Mattias Wager orgel
Johan Hammarström dirigent

Biljettpris: 90, 155, 210, 275 kr

I enlighet med regeringens beslut gäller följande från och med 1 december:

Du måste visa upp vaccinationsbevis och giltig legitimation/ID-kort  i entrén till våra konserter.

Om du av medicinska skäl inte kan vaccinera dig och vill besöka våra evenemang behöver du visa upp ett läkarintyg istället.

Detta gäller från 18 år och uppåt.

Köp dina biljetter här