Lucia i S:t Jacobs kyrka

, ,

S:t Jacobs kyrka
Västra Trädgårdsgatan 2

Från hela Sverige och från när och fjärran länder vallfärdar människor varje år till Storkyrkan och S:t Jacob för att uppleva ett svenskt luciafirande när det är som bäst. I skenet av luciakronan och de levande ljusen sjunger några av Stockholms bästa barn-och ungdomskörer, däribland våra egna S:t Jacobs Vokalensemble och Storkyrkans ungdomskör, de älskade sångerna som hör till den speciella svenska traditionen med Lucia- och Staffansfirande. Luciatåget gör entré, ljuset lyser upp det allra djupaste mörker, och kyrkorummens olika karaktär skapar stämning. Välj mellan medeltidsmystik i Storkyrkan eller barockprakt i S:t Jacobs kyrka.

Våra Luciakonserter har 6 års åldersgräns, förutom familjekonserten där ingen åldersgräns råder.

Storkyrkans ungdomskör
Mattias Wager
ackompanjatör
Tony Margeta dirigent

Biljettpris: 90, 170, 245, 270 kr

Biljetter släpps den 7 oktober kl 12.00

Köp dina biljetter här
  • Hur kommer jag dit?
    S:t Jacobs kyrka ligger intill Kungsträdgården. T-bana Kungsträdgården alternativt T-centralen eller bussar som passerar Kungsträdgården.
  • Får jag fotografera, filma eller ta upp ljud?
    Det är inte tillåtet att fotografera, ta upp ljud eller filma under våra konserter
  • Konsertinformation
    Dörrarna öppnar 30 minuter innan konsertstart. Observera att vi har limiterat antal toaletter.