Lucia i S:t Jacobs kyrka

, ,

S:t Jacobs kyrka
Västra Trädgårdsgatan 2

Från hela Sverige och från när och fjärran länder vallfärdar människor varje år till Storkyrkan och S:t Jacob för att uppleva ett svenskt luciafirande när det är som bäst. I skenet av luciakronan och de levande ljusen sjunger några av Stockholms bästa barn-och ungdomskörer, däribland våra egna S:t Jacobs Vokalensemble och Storkyrkans ungdomskör, de älskade sångerna som hör till den speciella svenska traditionen med Lucia- och Staffansfirande. Luciatåget gör entré, ljuset lyser upp det allra djupaste mörker, och kyrkorummens olika karaktär skapar stämning. Välj mellan medeltidsmystik i Storkyrkan eller barockprakt i S:t Jacobs kyrka.

Våra Luciakonserter har 6 års åldersgräns, förutom familjekonserten där ingen åldersgräns råder.

Storkyrkans ungdomskör
Mattias Wager
ackompanjatör
Tony Margeta dirigent

Biljettpris: 90, 170, 245, 270 kr

I enlighet med regeringens beslut gäller följande från och med 1 december:

Du måste visa upp vaccinationsbevis och giltig legitimation/ID-kort i entrén till våra konserter.

Om du av medicinska skäl inte kan vaccinera dig och vill besöka våra evenemang behöver du visa upp ett läkarintyg istället.

Detta gäller från 18 år och uppåt.

Köp dina biljetter här
  • Hur kommer jag dit?
    S:t Jacobs kyrka ligger intill Kungsträdgården. T-bana Kungsträdgården alternativt T-centralen eller bussar som passerar Kungsträdgården.
  • Får jag fotografera, filma eller ta upp ljud?
    Det är inte tillåtet att fotografera, ta upp ljud eller filma under våra konserter
  • Konsertinformation
    Dörrarna öppnar 30 minuter innan konsertstart. Observera att vi har limiterat antal toaletter.