Nyårskonsert

Kategori:
, , , ,

Georg Friedrich Händel Svit ur Royal Fireworks
Michael Waldenby Vinterorgel (Ballad för kör och orkester)
Francis Poulenc Konsert för orgel, stråkar och pukor
Ralph Vaughan Williams Five Mystical Songs

Vi välkomnar det nya året med ett musikaliskt fyrverkeri! Georg Friedrich Händel komponerade Music for the Royal Fireworks, på uppdrag av kung Georg II av Storbritannien till ett fyrverkeri i Green Park i London den 27 april 1749. Ett av fransmannen Francis Poulencs mest älskade verk är hans Konsert för orgel, stråkar och pukor. Musiken genomsyras av reminiscenser från både 1700-talet, romantiken och modernismen, och anses spegla något av mellankrigstidens oro med sin blandning av allvar och uppsluppenhet.

Ralph Vaughan Williams, som vi firar 150-årsminnet av 2022, färdigställde 1911 sin svit Five Mystical Songs till texter av den i England högt älskade poeten George Herbert. Sångerna spänner en båge från inåtvänd mystik till jublande lovsång.

Olle Persson baryton
Christopher O’Regan nyårstalare
Stockholms domkyrkokör
Mattias Wager orgelsolist
Stråkorkester från Kungl Hovkapellet
Johan Hammarström dirigent

Biljettpris: 90, 145, 210, 275, 350 kr

I enlighet med regeringens beslut gäller följande från och med 1 december:

Du måste visa upp vaccinationsbevis och giltig legitimation/ID-kort i entrén till våra konserter.

Om du av medicinska skäl inte kan vaccinera dig och vill besöka våra evenemang behöver du visa upp ett läkarintyg istället.

Detta gäller från 18 år och uppåt.

Köp dina biljetter här