Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Olivier Messiaen: Livre du Saint-Sacrement

25 mars @ 15:00 - 17:00

Gratis

 

Olivier Messiaens sista publicerade orgelverk, det väldiga Livre du Saint-Sacrement (Boken om det heliga sakramentet, 1984), handlar om nattvardens myste­rium. Livre du Saint-Sacrement är den största av Messiaens orgelcykler. Den gestaltar ett för Messiaen centralt tema och summerar hans ska­pande, både i fråga om musikalisk stil och musikaliska former. Messiaens tonspråk  är ett uttryck för hans djupa förankring i katolsk mysticism, och utgör ett alldeles eget universum byggt på tonsättarens sällsamt skimrande harmonik. Messiaens var hängiven ornitolog, och tolkar i sin musik ofta sången från olika fåglar som Jesus kan ha hört under sin levnad i det Heliga landet.

 

Hans-Ola Ericsson är internationellt hyllad organist, tidigare professor vid flera svenska och internationella musikhögskolor och universitet. Ett av hans stora intressen är den samtida musiken. Hans omfattande diskografi innefattar en inspelning av Messiaens samlade orgelverk, ett projekt som genomfördes i nära samarbete med tonsättaren själv.

 

Hans-Ola Ericsson orgel

 

 

 

 

 

S:t Jacobs kyrka ligger intill Kungsträdgården. T-bana Kungsträdgården alternativt T-centralen eller bussar som passerar Kungsträdgården.

Det är inte tillåtet att fotografera, ta upp ljud eller filma under våra konserter.

Dörrarna öppnar 30 minuter före konsertstart. Ej insläpp efter konsertstart.
Observera att vi har begränsat antal toaletter

Detaljer

Datum:
25 mars
Tid:
15:00 - 17:00
Kostnad:
Gratis
Evenemang Taggar:

Arrangör

Stockholms domkyrkoförsamling
Telefon:
08-723 30 00
E-post:
info@musikstorkyrkanstjacob.com

Plats

S:t Jacobs kyrka
Västra Trädgårdsgatan 2A
Stockholm, 111 53 Sverige
+ Google Map