Orgelkonsert Erik Boström

,

S:t Jacobs kyrka
Västra Trädgårdsgatan 2

Kantorn i Oscarskyrkan Torsten Nilsson skapade ett helt eget musikaliskt universum som tonsättare, organist och körledare. Hos honom förenas många av de strömningar som framträdde i kyrkomusiken på 1960-talet: en utlevande avantgardism och experimentlusta, en mer disciplinerad nysaklighet och ett gryende intresse för den franska romantiken. En av hans allra främsta uttolkare är Erik Boström, tidigare organist i Oscarskyrkan. I dagens konsertprogram speglar han Nilssons många fasetter som tonsättare, och hyllar på så sätt tonsättaren som skulle fyllt 100 år förra året.

Musik av Torsten Nilsson:
Introduktion och passacaglia
Musica Sacra
Ascensio
Präludium zu einem Mysterienspiel
ur Orgel-Symphonie Monumentum per Otto Olsson
Magnificat

Erik Boström orgel

Bild Torsten Nilsson

• Hur kommer jag dit?
    S:t Jacobs kyrka ligger intill Kungsträdgården. T-bana Kungsträdgården alternativt T-centralen eller bussar som passerar Kungsträdgården.
  • Får jag fotografera, filma eller ta upp ljud?
    Det är inte tillåtet att fotografera, ta upp ljud eller filma under våra konserter
  • Konsertinformation
    Dörrarna öppnar 30 minuter innan konsertstart. Observera att vi har limiterat antal toaletter.