• Detta evenemang har passerat.

Sacred Music Today Musikhögmässa

Storkyrkan har återigen tagit initiativ till att anordna en masterclass för kördirigenter under namnet Sacred Music Today.
Vi välkomnar sju internationella deltagare till Stockholm och Storkyrkan för fem dagars intensiva studier i kördirigering. Sacred Music Today leds av Gary Graden och Mikael Wedar med hjälp av laboratoriekörerna S:t Jacobs Kammarkör och S:t Jacobs Vokalensemble.
I masterclassen och konserten arbetas det med musik av Sven-David Sandström, Benjamin Staern, Agneta Sköld, James MacMillan, Johann Sebastian Bach, m fl.

MUSIKHÖGMÄSSA
Musik av bland annat Ola Gjeilo, Sven-Erik Bäck, James MacMillan och Agneta Sköld

S:t Jacobs Vokalensemble
Dirigenter och deltagare:
Francesco Acquista
(Italy/Sweden), Kristina Bogataj(Slovenia), Sammy El Ghadab(France), Pierre-Louis de Laporte(France), John Morrow (USA), Brian Stevens(USA), Shino Yamasaki(Japan/Sweden)
Mattias Wager
orgel