• Detta evenemang har redan ägt rum.

Ungdomskör x 3

30 mars
Pris:
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:
, , , , , , ,

+ Google Map

Tre nyetablerade och välklingande ungdomskörer möts i en varierad konsert med musik från 1600-tal till nutid.

Ur programmet:
Wade in the water / arr: Norman Luboff
Let the river run / Carly Simon
Psalmus CXX / Otto Olsson
Tyst är det rum / Gabriella Gullin
Prometheus / Kristopher Fulton

Storkyrkans ungdomskör, Tony Margeta dirigent
Ungdomskammarkören Expecto (Uppsala),Johanna Pomo & Fredrik Sund dirigenter
Linköpings ungdomskammarkör,  Szymon Rudzki dirigent
Mattias Wager ackompanjatör

Storkyrkans ungdomskör bildades hösten 2018 och består av ca 40 ungdomar i åldrarna 15-18 år. Kören ingår i Stockholms Domkyrkoförsamlings musikliv och deltar regelbundet i högmässor och konserter i Storkyrkan. Repertoaren består av musik från 1600-tal till nutida tonsättare och kören arbetar gärna med olika sceniska lösningar. Sommaren 2019 åker Storkyrkans ungdomskör till Storbritannien för att ge en konsert i Manchester Cathedral och delta i Barnsley Youth Choirs 10-årsjubileum. Körens dirigent och konstnärlige ledare sedan starten är Tony Margeta, till vardags dirigent och musiklärare vid Adolf Fredriks Musikklasser. Han är även dirigent och konstnärlig ledare för Adolf Fredriks Gosskör och La Cappella.
Ungdomskammarkören Expecto startade i februari 2018 och vänder sig till sångerfarna elever från olika gymnasieskolor i Uppsala.
Ungdomskammarkören Expecto har som mål att låta sångarna utvecklas som körsångare och ge dem möjlighet att bredda sin körrepertoar och lära känna delar av den klassiska körmusiken, såväl den svenska körskatten som några
av de större internationella tonsättarna. Dirigent för kören är Johanna Pomo som är en erfaren körledare för såväl ungdomar som vuxna. Till vardags arbetar Johanna som musiklärare i Uppsala Musikklasser. Hon har en masterutbildning i kördirigering och leder för närvarande bland annat kören Cantare i Stockholm. Johanna är också utbildad sångpedagog från Musikhögskolan i Stockholm
Vice dirigent är Fredrik Sund. Fredrik arbetar i grunden som infektionsläkare men är van körsångare och har sjungit såväl i Orphei Drängar, Allmänna Sången och Mikaeli kammarkör. Han har även varit dirigent för Upplands nationskör.
Linköpings ungdomskammarkör är en fristående ungdomskör som bildades 2018 och som består av ungdomar från gymnasieåldern och uppåt. Kören strävar efter att arbeta med repertoar på hög konstnärlig nivå och i vår består programmet av musik av bl a H Purcell, H Alfvén, S-E Bäck m.fl. Den blandade kören med 20 sångare leds av Szymon Rudzki. Szymon är även dirigent för Trosakören.