Körledare & organister

Mikael Wedar, Johan Hammarström, Elisabeth Ljunggren Kurbany, Gregory Lloyd, Tony Margeta och Gary Graden.

Musiken inom Stockholms domkyrkoförsamling leds av Gary Graden, Mattias Wager och Johan Hammarström.

Gary Graden
 är domkyrkokantor och leder S:t Jacobs Kammarkör och Storkyrkans Vokalensemble. Med sina körer turnerar han regelbundet, beställer och framför ofta ny musik och har spelat in ett stort antal CD-skivor. Han är verksam som dirigent och lärare runtom i världen.
Johan Hammarström är biträdande domkyrkoorganist och utsågs till Michael Waldenbys efterträdare hösten 2021. Han kommer närmast från Västerås domkyrka där han verkat som domkyrkoorganist och dirigent. Vid sidan av det ordinarie arbetet är han verksam nationellt och internationellt som organist, ackompanjatör och dirigent.
Mattias Wager är domkyrkoorganist i Storkyrkan sedan 1 juli 2011. Han är internationellt verksam som konsertorganist och leder ofta master classes i orgelspel, gudstjänstspel och improvisation. Han har ett brett musikaliskt fokus där bland annat improvisation, spontant musicerande, tar stor plats. Mattias Wager är även ledamot i Kungl. Musikaliska akademien.

Mattias Wager domkyrkoorganist och Johan Hammarström biträdande domkyrkoorganist

Gregory Lloyd leder sedan 2011 Stockholms domkyrkoförsamlings gosskör. Efter studier på Northern College of Music i Manchester verkade han en tid som lärare i England. Till Sverige flyttade Gregory Lloyd 2003 då han utsågs till organist i Katarina församling.
Tony Margeta är dirigent, körledare och konstnärlig ledare för Storkyrkans ungdomskör som bildas hösten 2018. Han är utbildad körpedagog och musiklärare vid Musikhögskolan i Göteborg. Under åren 2004-2015 var han dirigent och konstnärlig ledare för Falu Kammarkör med vilka han rönte stora framgångar vid flera internationella körtävlingar i Europa. Tony Margeta är även verksam som körpedagog vid Adolf Fredriks Musikklasser samt dirigent för Adolf Fredriks Gosskör och damkören La Cappella i Uppsala.

Mikael Wedar dirigent och körledare för S:t Jacobs Vokalensemble. Mikael är utbildad i dirigering, piano och sång vid Kungliga Musikhögskolan. Han har även en bakgrund som körsångare, organist och lärare vid Stockholms Musikgymnasium.
Elisabeth Ljunggren Kurbany leder barn- och flickkörerna. Elisabeth tog sin Bachelor of Music i sång vid Trinity College of Music, London. Efter avslutade studier kompletterade hon med en pedagogisk påbyggnadsexamen för musiker vid Kungliga musikhögskolan. Elisabeth är även verksam som sångerska och sångpedagog. Läs mer här om barn- och flickkörerna.