WÅG

S:t Jacobs kyrka Västra Trädgårdsgatan 2A, Stockholm, Sverige

Välkommen till konsert med WÅG i S:t Jacobs kyrka. Gregoriansk sång möter popmusik, kammarmusikaliska uttryck bryts mot avant-gardeinfluerad happening och publiken kan bjudas in att musicera med! Improvisation är det bärande inslaget. WÅG är Mattias Wager, Anders Åstrand och Gary Graden.

Festival Echoes on a Starry Night

Storkyrkan Trångsund 1, Stockholm

Välkommen till konsert i Storkyrkan med Storkyrkans Gosskör, Katarina Gosskör, Eva Maria Hux cello och Mattias Wager orgel under ledning av Gregory Lloyd. Musik av John Gardner, Hildegard av Bingen, Henrik VII, Johannes Ockeghem, Tomás Luis de Victoria och Gregory Lloyd framförs.

Dansande pipor

S:t Jacobs kyrka Västra Trädgårdsgatan 2A, Stockholm, Sverige

Välkommen till S:t Jacobs kyrka och konserten Dansande pipor. Konserten är del av Svensk musikvår. Mattias Wager spelar Hilding Rosenberg, Johannes Johansson, Helena Munktell och Per-Gunnar Pettersson på Jakobs världsberömda Marcussenorgel.

In Time – del av Svensk musikvår

Storkyrkan Trångsund 1, Stockholm

Välkommen till In Time, del av Svensk musikvår, i Storkyrkan. Medverkande: Storkyrkans Kammarkör, S:t Jacobs Kammarkör, Anders Åstrand slagverk och Mattias Wager under ledning av Helene Stureborg och Gary Graden. Musik av Paula af Malmborg och Agneta Sköld.

Allvar och skönhet

S:t Jacobs kyrka Västra Trädgårdsgatan 2A, Stockholm, Sverige

Välkomment till S:t Jacobs kyrka och konserten Allvar och skönhet. Mattias Wager spelar Bach, Buxtehude, Forsman och Dupré på Jakobs världsberömda orgel.

Korsets väg

Storkyrkan Trångsund 1, Stockholm

Välkommen till Korsets väg i Storkyrkan. Som så många tidigare år bjuder vi in dig då till en stunds stillhet inför långfredagens stora och existentiella frågor, här i form av en poetisk och musikalisk vandring längs de fjorton stationerna på korsets väg, Via Dolorosa. Medverkande: Stina Ekblad recitation och Mattias Wager orgel.

Festal Evensong

Storkyrkan Trångsund 1, Stockholm

Välkommen till Festal Evensong i Storkyrkan med Stockholms domkyrkokör, Mattias Wager orgel och under ledning av Johan Hammarström. Jonas Eek medverkar som liturg.

All American

S:t Jacobs kyrka Västra Trädgårdsgatan 2A, Stockholm, Sverige

Välkommen till S:t Jacobs kyrka och orgelkonserten All American. Mattias Wager spelar Charles Ives, Scott Joplin, Bach/Stokowski/Fox och Florence Price arr över Benjamin Kjell Benjamin Kjell Symfoni nr 3 på Jakobs världsberömda Marcussenorgel.

Nu blomstrar marken vit och skär

Storkyrkan Trångsund 1, Stockholm

Välkommen till konsert med Stockholms domkyrkokör, Mattias Wager orgel & piano under ledning av Johan Hammarström. I denna konsert framförs musik i vilken våren och sommaren står i blom komponerat av Olle Adolphson, Nils Linberg, B. Tommy Andersson, David Wikander och Viking Dahl.

180kr

Symfoni i juni

S:t Jacobs kyrka Västra Trädgårdsgatan 2A, Stockholm, Sverige

Välkommen till S:t Jacobs kyrka och konserten Symfoni i juni. Mattias Wager spelar B Tommy Andersson, Elisabeth Jacquet de la Guerre och Louis Vierne på Jakobs världsberömda orgel.