Musikmässa

Storkyrkan Trångsund 1, Stockholm

Varmt välkommen till Musikmässa i Storkyrkan med Schola Cantorum, Johannes Skoog vid orgeln under ledning av Johan Hammarström. I Musikmässa har John Rutters Missa brevis Sverigepremiär

Framtidens musiker

Storkyrkan Trångsund 1, Stockholm

Varmt välkomna till konserten Framtidens musiker med studenter från Musik- och operahögskolan vid Mälardalens universitet!

Chichester Psalms

Storkyrkan Trångsund 1, Stockholm

Varmt välkommmen till Leonard Bernsteins Chichester Psalms med Storkyrkans Gosskör, Katarina Gosskör, Katarina Ungdomskör, Katarina Vokalensemble, Gregory Lloyd vid orgeln under ledning av Emelie Power.

Gamla stans egen näktergal – Svensk musikvår

Storkyrkan Trångsund 1, Stockholm

Varmt välkomment till konserten Gamla stans egen näktergal. Carl Unander-Scharin är ett unikum i det svenska musiklivet. Som utbildad kyrkomusiker, tonsättare och operasångare har han gestaltat över 40 operaroller, uppfunnit elektroniska instrument, doktorerat på Kungliga Tekniska Högskolan, blivit professor och komponerat en stor mängd vokalmusik, inklusive opera. I dagens konsert bjuds både vokalmusik för kör och solist såväl som uruppförande av en stor orgelsvit, Suite processionis, för två orglar och dansare. Varmt välkommen!

Claudio Monteverdi: Mariavespern

Storkyrkan Trångsund 1, Stockholm

Välkommen till Claudio Monteverdi: Mariavespern i Storkyrkan med S:t Jacobs Kammarkör, Rebaroque - Maria Lindal konsertmästare.

J S Bach: Johannespassionen

Storkyrkan Trångsund 1, Stockholm

Vart välkomna till Bachs Johannespassionen med S:t Jacobs Vokalensemble i Storkyrkan. Mer information kommer!

Korsets väg

Storkyrkan Trångsund 1, Stockholm

Välkomna till Storkyrkan och till Långfredagens stora och existensiella frågor, här i form av en poetisk och musikalisk vandring längs de fjorton stationerna på korsets väg, Via Dolorosa. Paul Claudels texters starka och igenkännbara bilder får sin musikaliska kommentar i Marcel Duprés ibland ömsinta, ibland dramatiska orgeltonsättning. Medverkande: Stina Ekblad recitation och Mattias Wager vid orgeln.

Stockholms kulturnatt

Storkyrkan Trångsund 1, Stockholm

Välkommen till Kulturnatt i Storkyrkan. Mer information kommer!

The Breathing of the World

Storkyrkan Trångsund 1, Stockholm

Radiokören under ledning av chefsdirigent Kaspars Putniņš sjunger in våren i Storkyrkan i Stockholm med ett program där Brahms, Strauss och Webern samsas med två av våra samtida tonsättare: Mats Larsson Gothe och Anders Hillborg. Varmt välkomna till konsert!

Våroratorium – I hänryckningens tid

Storkyrkan Trångsund 1, Stockholm

Våroratorium utspelas en kort stund på jorden. Som ett glädjeskrik! Det låter sig framföras i det fria under grönskande trädkronor eller i ett högsträckt växande kyrkovalv där musiken och sången ställer nya frågor om livet och lusten att låta oss hänföras av fri vilja. Medverkande Vokalharmonin, Kammarensemble och Katija Dragojevic mezzosopran under ledning av Fredrik Malmberg.

Unga röster

Storkyrkan Trångsund 1, Stockholm

Välkommen till konsert med Adolf Fredriks musikklasser 5 & 8 i Storkyrkan. Mer information kommer!

Möte med nya världen

Storkyrkan Trångsund 1, Stockholm

Varmt välkommen till konsert med Bethany College Choir och Stockholms domkyrkokör under ledning av Mark Lucas och Johan Hammarström.

Och sången doftar i natten

Storkyrkan Trångsund 1, Stockholm

Varmt välkomna till konserten Och sången doftar i natten  med S:t Jacobs Vokalensemble under ledning av Mikael Wedar i Storkyrkan.

Konsert med Helsingfors kammarkör

Storkyrkan Trångsund 1, Stockholm

Varmt välkomna till Konsert med Helsingfors kammarkör under ledning av Nils Schweckendiek. Konserten är en del av The Nordic Choir Expedition som arrangeras 1–10 juni i de nordiska huvudstäderna.

Konsert med Det Norske Solistkor

Storkyrkan Trångsund 1, Stockholm

Varmt välkomen till Konsert med Det Norske Solistkor under ledning av Grete Pedersen. Konserten är en del av The Nordic Choir Expedition som arrangeras 1–10 juni i de nordiska huvudstäderna.